Hei, odotamme sopivia kuvauskelejä, että voimme alkaa kuvaamaan 2020 – 2021 lisävalovertailua. Maltahan vielä ja toivotaan, että sää suosii ja päästään kuvaamaan.

Odoteellessasi uutta vertailua voit käydä kurkkaamassa meidän lyhyitä esittelyvideoita YouTubesta. Noin 30 erilaista esittelyvideota, jossa mukana paljon 2020 kauden uutuuksia. Videoihin pääset TÄSTÄ. Rattoisia katseluhetkiä.

Valovertailu 2018-2019 on vihdoin valmis! Ja kuten arvata saattaa, se on jälleen suurempi kuin koskaan ennen!

Tänä vuonna mukana oli yli 80 eri mallia.

Moni odotti viime vuonna vastaavaa julkaisua, mutta emme päässeet sitä koskaan toteuttamaan. Syy tähän oli se, että joka syksy kun valmistajat tekee uutuuksia, uusien malllien julkaisu ja valmistuminen venyy lähes aina syksyyn. Sitten, kun taas aletaan olemaan Lokakuun  puolella, sääolot alkavat olemaan haasteelliset vesi- ja lumisateineen. Tänä vuonna meinasi käydä sama virhe, sillä uusia malleja tuli tiputellen varastoon ja samaan aikaa sateinen syksy lähestyi kovaa kyyttiä. Onneksi osasimme luovuttaa ajoissa uusien mallien odottamiset ja viime tipassa saimme kuvaukset suoritettua, sillä kuvausten jälkeisinä päivinä ilmankosteus on noussut merkittävästi ja maassa oleva kosteus niin suuri, että tuskin enää myöhemmin olisimme onnistuneet toteuttamaan kuvauksia kuivissa olosuhteissa.

Koska valaisimia oli tällä kertaa poikkeuksellisen paljon, emme ottaneet esimerkiksi Lazer Triple-R vertailukuvia REEDED -linssillä ja E-Boost on / off, vaan keskityimme kuvaamaan kaikki valaisimet nopeasti samoissa olosuhteissa ja maksimitehoilla, sillä….. no… lähes kaikkihan niitä käyttää täydellä teholla.

Vertailukuvissa esiintyy enää vain muutama xenon tekniikalla oleva valaisin. Löydät sieltä esimerkiksi Nbb Alpha Special edition valot, jotka kuuluvat edelleen kategoriaan hittituote ja monelle oiva valinta. Muodoiltaan taas paneelityyppiset tankovalot ovat tätä päivää ja niihin alkaa hiljalleen silmä tottua myös pyöreiden muotojen kannattajilla.

Vertailu suoritettiin yhdellä valaisimella henkilöauton keskiarvoiselta asennuskorkeudelta ja vertailuvalo olisi ollut autossa lisävaloparin vasemman puoleinen valaisin tai yhden paneelivalon ollessa kyseessä keskellä omaa ajoväylää. Vertailussamme oli mukana johtavat valaisinvalmistajat kuten Rigid, Hella, X-Vision, Lazer, NBB, Walonia, Seeker, W-Light jne.

Aikaisempien vuosien tapaan testasimme valot Lapualla samalla pitkällä suoralla tieosuudella. Tänä vuonna suuren valomäärän vuoksi jouduimme luopumaan LUX -mittauksesta. Etäisyysmittaus on kuitenkin pysynyt ennallaan. Ensimmäinen heijastin tien reunassa on 50m päässä valosta. Seuraavat heijastimet aina 100m välein ja kaukaisin heijastin on 700m päässä ja mäen nyppylä noin 750m. Heijastimien etäisyyksistä on joka vuosi ollut villiä veikkauksia, että ne eivät voi pitää paikkaansa. Hieman hassuahan se olisi, jos meillä olisi jotain tarvetta konhottaa etäisyyksien kanssa 🙂 Google mapsilla tai livenä voi tutustua kuvauspaikkaan osoitteessa Vasunmäentie 755-830 Lapua.

Vertailumme osoittaa jälleen, että valaisimissa todellakin on suuria eroavaisuuksia. Lisäksi vertailusta löytyy hyviä vaihtoehtoja käyttäjille, joiden lähivalot ovat huonot, ja jotka tarvitsevat valoa sekä lähelle että kauas. Löytyy myös paljon vaihtoehtoja käyttäjille, joiden lähivalot ovat hyvät, eivätkä tarvitse valoa lähelle, vaan pelkästään kauas.

Tämän vertailun valoista löytyy ihan varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto ja kuvaa klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi vertailun helpottamiseksi. Vertaamista helpottaa jos avaa kuvat uuteen välilehteen, niin kuvan koko pysyy isona ja välilehtiä vaihtelemalla on helppo huomata erot valojen välillä.

Huomioithan, että vuosien 2014-2015 ja 2015-2016 vertailut eivät ole vertailukelpoisia tämän vuoden vertailun kanssa muuttuneista valaisuolosuhteista, valotusasetuksista ja kuvakulmista johtuen. Tämän vuoksi olemme poistaneet blogistamme aikaisempien vuosien valovertailut.

Mikon pääkirjoitus valaisimien nykytilanteesta.

Uusien autojen LED-tekniikalla toteutetut lähivalot alkavat olla mukavan tehokkaat, mutta missä se kaukovalojen teho edelleen on? Tähän ovat monet asiakkaat törmänneet, eikä lisävalojen tarpeelle näy loppua. Ajoneuvojen lähi- ja kaukovalojen valaistus on mennyt ylä- ja alamäkeä vuosien saatossa. Xenon-tekniikan tullessa ajoneuvovalaisinmarkkinoille tehtiin iso harppaus valotehossa, ja optiikka suunnittelu oli viety uudelle tasolle. Parasta aikaa elettiin, kun lähivaloina oli xenonit, ja vieressä erillinen kaukovalo, yleensä halogen. Tällä saatiin, ajoneuvosta ja umpiosta riippuen, melko hyvä valaistus sekä lähelle että kauas. Ongelmaksi kuitenkin tuli valojen erivärisyys, joka aiheutti omat ongelmansa. Ratkaisuksi tähän valmistajat alkoivat käyttää vähän myöhemmin ns. bi-ajovaloumpioita; bi-xenon, bi-halogen, sekä nykyään myös täys-led ajovalot.

Autokauppaa tehtäessä kuulostaa hyvältä, kun autokauppias kehuu ja tarjoaa bi-xenon -järjestelmää, jossa saat sekä lähi- että kaukovalot xenon-tekniikalla. Totuus on toista. Tällaisessa järjestelmässä yleensä on vain yksi projektorilinssi, yhdellä xenon-polttimolla. Tällainen valo toimii siten, että lähivaloilta kaukovaloille vaihdettaessa projektorin sisällä kääntyy pelkästään läppä, joka päästää valon heijastumaan ylöspäin ja samalla valo näyttää jonkin verran pidemmälle. Oman erillisen kaukovalon puuttuessa tulee normaalisti tarve erillisille lisävaloille vahvistamaan pidemmän alueen havainnointia. Vastaava bi-halogen -järjestelmä toimii samalla periaatteella, mutta xenon-versioon verrattuna valoteho on noin 3 kertaa huonompi. Tällaisilla valoilla ajaminen on kuljettajien silmille raskasta, etenkin pitkillä siirtymillä. Vaaratilanteita saattaa tulla yllättäen eteen, sillä reaktioajat jäävät todella pieneksi, kun joudutaan tekemään väistöliikkeitä tai hätäjarrutuksia. Valitettavasti nykyaikaisiin uusiin autoihin ei aina rahallakaan saa ruksittua kunnon ajovaloja.

Autokauppoja tehdessä kannattaakin panostaa turvallisuuteen, ja valita parhaat valot, mitä valmistajalla on tarjottavana. Suomen lainsäädännön vuoksi lähivaloille ei käytännössä lain puitteissa voi tehdä mitään, joten kannattaa perehtyä kunnolla varustelistalla oleviin vaihtoehtoihin. Lähivalot ovat tärkeimmät, sillä kaukovaloa saadaan aina parannettua tavalla tai toisella. Uutta autoa ostaessa kannattaa perehtyä myös siihen, onko lisävalojen asennukselle joitain esteitä. Esimerkkinä joissakin autoissa on valittava optio lisävaloille. Muutoin tällaiseen autoon ei helposti voida asentaa lisävaloja, ellei optiota ole valittu. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että mikäli auton omalle umpiolle ei tule ns. oikeaa virtaa/jännitettä, vaan sähköimpulsseja, ei kaukovalojen kytkeytyessä päälle saada mistään ohjausjännitettä lisävalojen kytkentäreleelle.

Meiltä löytyykin nyt ratkaisu heräteongelmaan myös näihin ajoneuvoihin, joista herätetietoa releelle ei saada. Tällöin voimme asentaa väylän yhteyteen boxin, joka tulkitsee väylästä saatavan tiedon, milloin kaukovalot palavat, ja antaa herätteen erilliseen johtoon, josta tieto viedään normaalille lisävalojen kytkentäreleelle.

CAN-väylän kytkentäsarjaa ei pidä sekoittaa väylään asennettavaan ohjausboxiin. Asennus ei aina onnistu CAN-väylään yhteensopivalla kytkentäsarjalla, sillä se on toimintaperiaatteeltaan samanlainen kuin normaali relekytkentäsarja. Erona on se, että CAN-väyläkytkentäsarja ottaa niin vähän virtaa kytkeytyessään, että auto ei huomaa virran varastamista, eikä näin ollen tee vikailmoitusta. Vaikka normaali relekään ei kytkeytyessään kuluta paljon virtaa, jotkut autot huomaavat tämän, eivätkä välttämättä anna omien kaukovalojen syttyä ollenkaan. Näissä kahdessa sarjassa, eli normaalissa lisävalokytkentäsarjassa, sekä CAN-väyläkytkentäsarjassa, vaaditaan, että johtoon, josta heräte otetaan, täytyy tulla jatkuva jännite.

Mikäli jatkuvaa jännitettä ei tule, luodaan ohjaus erillisellä CAN-väyläboxilla suoraan väylästä. Tämän boksin perään tulee kytketään normaali relekytkentäsarja, joka sisältää normaalin 5-napaisen releen.

Vaikka osa maahantuojista on väittänyt asiakkailleen, että autoon ei voida asentaa lisävaloja, olemme Lapuan myymälämme asennuspalvelussa saatu jokaiseen ajoneuvoon kaukovalot toimimaan oikein, vaikka maahantuojat ovat väittäneet muuta.

Valaisimien optinen suunnittelu

Aina ei kannata kiinnittää huomiota pelkästään valon tehoon, vaan miettiä, mitä osa-aluetta halutaan parantaa. Lisävaloista löytyy vaihtoehtoja, jotka vahvistavat sekä lähialueen että kaukoalueen, parantaen heikkotehoisia lähivaloja. Lisäksi autoihin, joissa on hyvät lähivalot, ei ole tarvetta vahvistaa lähialuetta, vaan voidaan valita kaukovalo, joka ei tuota valoa keulan ja lähialueen tuntumaan. Näin oikealla optisella suunnittelulla ja valovalinnalla voidaan korjata oikeat ongelmakohdat.
Jos valitaan valaisin, joka tuottaa paljon valoa lähialueelle, ja yritetään valoa suuntaamalla vähentää lähialueen kirkkautta, valokeila ylittää kaukovaloalueen, eikä enää vastaa käyttötarkoitustaan.

Optiikkasuunnittelun ja kehityksen myötä liiallisen ylöspäin heijastuvan hajavalon karkaamista on uusissa valoissa saatu vähennettyä paljon. Näin on pystytty minimoimaan sumussa ja lumisateessa aiheutuva takaisinheijastus.

Havainnollistavat vertailukuvamme on otettu 85mm linssillä, että aktiivialueet ja niiden erot ovat selkästi havaittavissa. Lisäksi linssi tarjoaa mahdollisuuden nähdä miten valaisin käyttäytyy erittäin pitkien matkojen päässä. Yläpuolella olevalla kuvalla haluamme havainnolistaa, että 200m matka on kuvassa suhteellinen käsite.
(Vertailukuvat on vuodelta 2016 ja valaisin nykyään nimeltään SAE Seeker 20)

Testikalusto ja olosuhteet:
Kamera: Nikon D700
Linssi: Samyang 85mm
Suljinaika 20sec
Aukko f22
Herkkyys: ISO500
Päivänmäärä: 14.10.2018
Kuvausaika: Klo 23:00 – 02:15
Sää: Pilvetön taivas +12C*, paikoittain puuskaista tuulta.
Lähin etäisyys: 50m (ensimmäinen heijastin)
Kaukaisin etäisyys: 700m (viimeinen heijastin)
Mäen huippu: 800m

TÄRKEIN HUOMIO VERTAILUKUVISTA

TÄRKEIN HUOMIO VERTAILUKUVISTA

Huomioithan ja tiedostathan erittäin tärkeän seikan valojen vertailukuvista. Kamera ja kuva-asetukset ovat säädetty ja lukittu vastaamaan parhaiten keskitehoisen vertailuvalaisimen kirkkautta, että kuva olisi mahdollisimman luonnollinen.

Valaisimen muuttuessa tehokkaammaksi tai heikkotehoisemmaksi, kuva kirkastuu tai tummenee oleellisesti, helpottaen vertailussa käytettävien valaisimien erojen havainnollistamista.
Nämä erot eivät kuitenkaan ole täysin verrattavissa todelliseen käyttötilanteeseen, koska ihmissilmä osaa mukautua vallitsevan valon mukaan.

Käytännön esimerkkinä, jos huoneesta sammutetaan valot, sinulla menee pieni tovi, että totut hämäryyteen ja alat nähdä pimeässä huoneessa paremmin. Taas toisin päin, jos olet ollut kauan pimeässä, ja joku laittaa valot päälle, niin kirkkaat valot häikäisevät.

Vertailussamme kamera ei ymmärrä tällaista käsitettä, koska siinä on tärkeänä osana vertailun kannalta lukitut valotusarvot. Siksi osa valaisimista näyttää huomattavasti heikkotehoisemmalle tai ylikirkkaalle todelliseen käyttökokemukseen verrattuna. Tämä siksi, että valaisimien erojen vertaaminen olisi helpompaa.

Olisimme toki voineet tehdä vertailun valoista yliampuvassa mainostarkoituksessa ilman totuuspohjaa siten, että kaikista valoista olisi otettu kuva lievällä liioittelulla, mieluusti talvella, lumen lisätessä valon heijastusta, saaden ne näyttämään vieläkin kirkkaammilta. Tarkoituksemme ei kuitenkaan ole revitellä tai suosia tiettyä valaisinta, vaan havainnollistaa vertailussa käytettävien valojen eroa toisiinsa nähden, jättäen suurimman päätöksen lukijalle.

Vertailukuvat

Merkki: NBB

Malli: Alpha 175 Off-road LED

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: NBB

Malli: Alpha 175 LED ref.40

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: NBB

Malli: Alpha 175 LED ref.25

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: NBB

Malli: Alpha 225 Off-road LED

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: NBB

Malli: Alpha 225 ref.50

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki:  NBB

Malli: Alpha 225 LED POWER

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: C-Bright

Malli: Arrow

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: Hella

Malli: Lightbar 350 ref.20

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: Hella

Malli: Lightbar 350 ref.30

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Hella

Malli: Lightbar 470 ref. 2x 17,5

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Osta tuote

Merkki: Hella

Malli: Lightbar 470 ref.37,5

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Hella

Malli: Comet 200 LED

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki: Hella

Malli: DLB 540

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Hella

Malli: Luminator Compact LED

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: Hella

Malli: Luminator Integr

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: Xenon

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: Hella

Malli: Luminator LED Gen1

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki: Hella

Malli: Luminator X LED

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki: K27

Malli: 350mm

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: Linear 6 STD

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: Linear 6 ELITE

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: Linear 12 STD

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: Linear 12 ELITE

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: Linear 18 STD

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: Linear 18 ELITE

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: ST-2 Evolution

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka:  LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: ST-4 Evolution

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: ST-6 Evolution

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: ST-8 Evolution

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka:  LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki:  Lazer

Malli: ST-12 Evolution

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: T-16 Evolution

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: Triple-R 16

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki:  Lazer

Malli: Triple-R 750 STD

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki:  Lazer

Malli: Malli: Triple-R 750 Elite III

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Lazer

Malli: Triple-R 850 STD

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki:  Lazer

Malli: Triple-R 850 Elite III

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki:  Lazer

Malli: Triple-R 1000 STD

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki:  Lazer

Malli: Triple-R 1000 ELITE III

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki:  NBB

Malli: Alpha 225 Xenon Special Edition

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: Xenon

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki:  NBB

Malli: Alpha 225 Xenon Booster Edition

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: Xenon

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki:  SAE

Malli: Seeker 10

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki:  SAE

Malli: Seeker 20

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki:  SAE

Malli: Seeker 10X

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: SAE

Malli: Seeker 20X

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka:  LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: SAE

Malli: Seeker 100

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki:  SAE

Malli: Seeker 170

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka:  LED

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki:  SAE

Malli: Seeker 210

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki:  SAE

Malli: Seeker 230

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki: SAE

Malli: Venom

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: Seeker

Malli: Dual X

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Suorakaide

Merkki: SAE

Malli: Seeker 404

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki: W-Light

Malli: Lightning 125

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki: W-Light

Malli: Lightning 175

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto:  Pyöreä

Merkki: W-Light

Malli: Neptune I

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: W-Light

Malli: Neptune II

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: W-Light

Malli: Neptune III

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: W-Light

Malli: Mini

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: W-Light

Malli: W-Light Escape 175

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: W-Light

Malli: W-Light Escape 225

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: W-Light

Malli: Wave 500

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: W-Light

Malli: Comber 550

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: W-Light

Malli: Typhoon Mini

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: W-Light

Malli: Typhoon 220

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: W-Light

Malli: Typhoon 390

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: W-Light

Malli: Typhoon 590

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Domibar

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Domibar X

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Meteor LED

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: X-Vision

Malli: Dominator LED

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: X-Vision

Malli: Genesis 600

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Genesis 1100

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Genesis 1300

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Race R2

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Race R4

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Race R8

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Race S2

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: X-Vision

Malli: Race S4

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

[/vc_column]

Merkki: X-Vision

Malli: Race S8

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: Walonia

Malli: Pursuit

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: Walonia

Malli: Horizon

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: Rigid

Malli: Dually Spot

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: Rigid

Malli: E-Series 6″ Spot

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: Rigid

Malli: E-Series 10″ Driving

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: Rigid

Malli: SR-Series 20″ Combo

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: Rigid

Malli: E-Series 20″ Driving

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

[/vc_column]

Merkki: Rigid

Malli: Adapt 20″

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Merkki: SAE

Malli: Seeker 6

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Pyöreä

Merkki: Hella

Malli: Lightbar 470 ref.25

Lisätiedot valaisimesta

Tekniikka: LED

Lampun muoto: Suorakaide

Vinkki: Klikkaa haluamaasi valoa hiiren oikealla painikkeella ja valitse avaa uuteen välilehteen / open new tab.
Näin saat helposti kuvan suurempana auki ja avatessa useita kuvia on vertailu helpompaa.

Vinkki 2: Vertailtavien valojen pikkukuvassa näkyy pieni pallo alareunassa, tai kuvan reunassa nuolet vasemmalle ja oikealle. Täältä löydät useamman vertailukuvan samasta valosta. Esimerkiksi Lazer Triple-R 1000 E-Boostilla ja ilman E-boostia. Myös Reeded linssit ovat lisätty näihin.

Vertailun on tehnyt Jussinmäki.net ja valot ostettavissa verkkokaupastamme.

Puhelinmyyntimme palvelee arkisin klo 9:00 – 17:00
010 328 1670

Puhelun hinnat 010-alkuiseen numeroon ovat:
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min
Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min

ARTIKKELIN MUUTOSLOKI:

VALOVERTAILU JULKAISTU 26.10.2018 klo 16:00
Valovertailun ensimmäinen 1.0 versio on julkaistu, joka saattaa sisältää vielä pieniä virheitä. Lisäksi käyttöliittymän kanssa on pieniä ongelmia, jotka korjataan ensi viikon aikana.

PUUTTUVAT VALASIMET 26.10.2018 klo 16:42
Valovertailusta puuttuu vielä Hella Lightbar 470 ref 25 ja kaksi Cibié Oscar valaisinta.

TIETOJA KORJATTU 27.10.2018 klo 18:50
Muutamien valojen hakumäärityksiä korjattu. Esim. muutama Lazer Evolution sarja oli virheellisesti merkitty xenon tekniikaksi.

Vinkkaa vertailusta myös kaverille.