[vc_row][vc_column][vc_column_text]Verkkokauppaamme on rantautunut muutamia kuukausia sitten X1-R voiteluaineet, jotka ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton asiakkaidemme keskuudessa ja palaute on ollut pelkästään positiivista.

Me Jussinmäellä haluamme tietää mitä myymme ja olemme innokkaita testaamaan uusia tuotteita. Näin ollen otimme oman kaluston testiin X1-R voiteluaineet ja tämä artikkeli kertoo aineiden hyödyistä ja haitoista. Heti on kyllä alkuun sanottava että tässä n. 3kk testauksen aikana emme ole havainneet mitään negatiivista sanottavaa.

 

Testissä käyttämämme tuotteet:
– X-1R metallinhoitoaine
– X-1R polttoaineen lisäaine
– X-1R vaseliini (tulossa hieman myöhemmin)

 

Omia positiivisia huomioitamme tiivistettynä:
– Käyntiääni hiljenee
– Alhaisempi moottorin lämpötila
– Nakutus pienenee
– Savutus vähenee
– Polttoainetaloudellisuus paranee (polttoaineseurannalla todettu)
– Lisääntyneet moottoritehot (dynossa todettu)[/vc_column_text][cq_vc_accordion contentcolor=”#ffffff” titlesize=”3.0″ accordiontitlesize1=”3.0″ accordiontitle=”Mitä on X-1R? (klikkaa ja katso),X-1R Metallinhoitoaine,X1-R Polttoaine+Booster”][accordionitem]
Ensiluokkaiset voiteluaineet jokaiseen tarpeeseen
Huippuunsa kehitetty X-1R-tuotesarja sisältää monipuolisen valikoiman voiteluaineita, jotka soveltuvat erinomaisesti teollisuuden, energialaitosten, merenkulun, raskaskaluston, kevyemmän kaluston, autoilijoiden, moottoriurheilijoiden, huviveneilijöiden ja kotitalouksien voitelutarkoituksiin.

X-1R on synteettinen, nestemäinen hoitokäsittelyaine, joka vähentää huomattavasti metallipintojen keskinäisestä kosketuksesta ja liikkeestä aiheutuvaa kitkaa. Tämän vuoksi se soveltuu monipuolisesti mitä erilaisimpiin voitelutarkoituksiin.
X-1R on USA:ssa Nasan avarauusteknologian tarpeisiin kehitetty korkeatasoinen voitelujärjestelmä, se ei ole öljyn lisäaine. X-1R:ää voi siis käyttää voiteluaineena ilman, että sitä sekoitetaan muihin voiteluaineisiin. Käytännössä kuitenkin on järkevää käyttää X-1R:ää yhdessä tavallisen voiteluaineen kanssa käyttöohjeen mukaan. X-1R ei sisällä moottoreille, laatikoille, perille, ohjaustehostimille ym. mitään haittaa aiheuttavia ainesosia.

Tavalliset voiteluaineet toimivat useimmiten hydrodynaamisen periaatteen mukaan. X-1R toimii toisin. Se lisää metallipinnan tiheyttä tehden metallipinnan kovemmaksi ja tasaisemmaksi. Toisin vaikuttavat esim. PTFE- pohjaiset (eli Teflon-pohjaiset) aineet, jotka öljyyn lisättynä vain päällystävät metallipinnan hiukkasmassalla.

X-1R:ää käyttävät mm.
Kilpa-autojen valmistajat
Kilpamoottoripyöräteollisuus
Maailmanlaajuinen formulasarja
Raskas metalliteollisuus
Moottorikoneistamot
Kuljetusalan yritykset
Hydrauliikkayritykset
Käytettyjen autojen korjaamot
Suunnittelutoimistot

X-1R:ää on käytetty menestyksellisesti myös ”tehdasuusissa”, mutta viallisissa autonperissä sekä tasauspyörästöissä. X-1R parantaa ohjaustehostimen toimintaa saaden ohjaustehostimen toimimaan tasaisesti ja täsmällisesti. Ohjaustehostimet muuttuvat toiminnaltaan X-1R:n vaikutuksesta myös äänettömämmiksi, ilmastointipumput tärinättömämmiksi, vaihdelaatikot ja autojen perät noin 80 % äänettömämmiksi.

X-1R:n vaikutuksen ansiosta myös vaihdelaatikot toimivat tasaisemmin ja vaihteet kytkeytyvät päälle helpommin. Markkinoilla ei ole olemassa toista ainetta, joka voisi suojata laitteistoja ja antaa samat edut kuin X-1R.
Miten X-1R toimii?

X-1R muuttaa rautasekoitteisten metallien molekyylipainoa metallien pinnalla. Voiteluaine tekee metallipinnasta tiheämmän ja näin metallipinta tulee kovemmaksi ja tasaisemmaksi. X-1R sisältää ainesosia, jotka aiheuttavat molekyylien uudelleenasettumisen metallipinnalla. Tämän ansiosta X-1R toimii toisin kuin useimmat muut voiteluaineet, joiden toiminta normaalisti perustuu hydrodynamiikkaan.
Kun metallipinta on käsitelty X-1R- voiteluaineella, sen kovuus lisääntyy merkittävästi. Laakeripinnalla, jonka kovuus voi olla Rc-35 (Rockwellin C-kovuuskäyrällä), tapahtuu X-1R:n vaikutuksesta koveneminen aina Rc-35 – Rc-72 asti. Kovettunut pinta on kuitenkin ohut vallitsevan liikkeen, kuumuuden ja paineen ansiosta. Mitä enemmän metallipinnoilla on kuumuutta ja painetta, sitä paremmin X-1R kiinnittyy!
[/accordionitem]

 

[accordionitem]

X-1R Metallinhoitoaine vähentää tehokkaasti moottorin osien kulumista ja helpottaa kylmäkäynnistystä.

Laskee laitteiden käyttölämpötilaa ja öljyn lämpötilaa. Vähentää ympäristöpäästöjä, mm. dieselin savutus vähenee. Voidaan sekoittaa kaikkiin voiteluaineisiin. Ei tutkitusti sisällä liuottimia tai muita vaarallisia aineosia, joten on turvallista käyttää.

Tuotetta testattu monilla puolueettomilla tahoilla ja se on saanut runsaasti myönteistä käyttäjäpalautetta. Helsingin Yliopisto testasi X-1R Metallinhoitoaineen keväällä 2000 viidellä eri öljyllä: osien kuluminen väheni 45-75%!

Soveltuu erinomaisesti moottoreihin, vaihteistoihin, periin ja hydrauliikkaan!

OMINAISUUDET:

– Vähentää dieselmoottorin savutusta 20-40%.
– Vähentää bensiinimoottorin päästöjä 20-40%.
– Vaimentaa ja pehmentää tehokkaasti moottorin käyntiääntä
– Vähentää polttoaineen kulutusta
– Pienentää kitkaa keskimäärin 47%
– Laskee lämpötilaa.
– Vähentää moottorin ja osien kulumista yli 50%
– Pintapaineiden kesto on moninkertainen verrattuna muihin öljyihin
– Kestää myös kovassa rasituksessa!
[/accordionitem]

 

[accordionitem]

X-1R Polttoaineen lisäaineet polttavat polttoaineen täydellisemmin, antaen enemmän voimaa.
Lisäaine toimii pehmusteena vaimentaen venttiilien iskut ja voitelee-ja puhdistaa koko polttoainejärjestelmän.
Näiden ominaisuuksien yhteisvaikutuksella saadaan luotettavampi moottori ja pienemmät huolto- ja polttoainekulut jotka säästävät selvää rahaa.
Käyttöohje: laitteessa, jossa boosteria käytetään ensimmäisen kerran, tai jos on pitkä väli (yli kuukausi käytöstä), laitetaan sitä kolminkertainen määrä.  Jos käyttö on säännöllistä, laitetaan boosteria 0,1 % polttoaineen määrästä.
Ominaisuudet:
– Polttaa polttoaineen täydellisemmin, antaen enemmän hevosvoimia.
– Lisäaine toimii pehmusteena vaimentaen venttiilien iskut ja voitelee-ja puhdistaa koko polttoainejärjestelmän.
– Puhdistaa suuttimet, ruiskutusjärjestelmät, elementit, tankit ja putkistot. Poistaa noen kerroksittain moottorista. Poistaa veden polttoainejärjestelmästä. Palaa turvallisesti polttoaineen kanssa.
Näiden ominaisuuksien yhteisvaikutuksesta saatte luotettavamman moottorin. Vähentyneet huolto- ja polttoainekulut säästävät selvää rahaa.

[/accordionitem][/cq_vc_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_custom_heading text=”Honda CBR1000RR”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][cq_vc_accordion contentcolor=”#ffffff” accordiontitle=”Tiedot,Käytetyt lisäaineet,Havaitut muutokset”][accordionitem]

Vuosimalli: 2013
Kilometrit: 4000 km

Muut pyörän muutokset:
Bazzaz moottorinohjausyksikkö
Yoshimura kokoputkisto
[/accordionitem]
[accordionitem]
X-1R Moottorin lisäaine
[/accordionitem]
[accordionitem]

Pyörä kävi dynossa AJ-Bikellä Vaasassa.

Tehomittaus suoritettiin kaikkia taiteiden sääntöjä noudattaen. Ensiksi pyörän öljyt lämmitettiin ajamalla rullien päällä, että saavutettiin optimilämpötila voimansiirtoon ja moottoriin.
Tämän jälkeen moottorin vesi jäähdytettiin 80 asteeseen ja suoritettiin kaksi tehonmittausta peräkkäin. Tulokset olivat lähes identtiset eli 174,73 hevosvoimaa.

Kahden mittaustuloksen jälkeen lisättiin X1-R metallinhoitoaine öljyn sekaan ja pyörää ajettiin kaikilla vaihteilla muutamia minuutteja. Tämän jälkeen moottorin vesi jäähdytettiin 80 asteeseen ja suoritettiin kaksi tehomittausta, joiden tulos oli  selvästi kasvanut 179,21 hevosvoimaan ja jälleen molemmat mittaustulokset olivat lähes identtinen molempien vetojen välissä.

Testissä pystyttiin toteamaan selvästi tehon kasvu lisäaineella mikä oli 4,48 hevosvoimaa. Tästä voimme helposti laskea, että 3 000€** Bazzas ohjausyksiköllä ja Yosimuran kokoputkistolla saavutimme n. yhden hevosvoiman per 1 000€ ja X-1R lisäaineella huikeat 4,5 hevosvoimaa noin 30€ eurolla. Tässä tapauksessa moottorin viritys oli oikein onnistunut edullisilla kustannuksilla ja kaupanpäälle moottorille saatiin lisäksi suojaa kulumista vastaan.

**Pyörään on myös ennemmin tehty mittaukset täysin tehtaan paketista ja toinen mittaus Bazzaz ohjainyksikön ja kokoputkiston asennuksen jälkeen.

 

Lisäksi verraten täysin vastaavaan pyörään ja ajolenkkiin ennen ja jälkeen X-1R lisäaineen on havaittu, että X-1R lisäainetta käytettäessä hiljaisessa nopeudessa ja pysähdyksissä moottori käy huomattavasti viileämpänä johtuen pienentyneestä kitkasta. Puhutaan suunnilleen. 10 astetta viileämmästä moottorista.

Tarkkasilmäisimmät voivat lukea Dynon datasta, että seossuhteet eivät ole kohdallaan matalilla kierrosalueilla. Tämä ei kuitenkaan vaikuta voiteluaineen ominaisuuksien vertailuun, vaan se seossuhteet on korjattu myöhemmin kohdalleen.
(Penkitystilanteessa ei saatu yhteyttä moottorinohjaukseen)

[/accordionitem][/cq_vc_accordion][/vc_column][vc_column width=”1/2″][cq_vc_beforeafter beforeimage=”1038″ afterimage=”1037″ autoslide=”2″][vc_toggle title=”Katso suurempana”]TÄSTÄ LINKISTÄ[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_custom_heading text=”BMW E61 3,0TDI vm.2005″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][cq_vc_accordion contentcolor=”#ffffff” accordiontitle=”Tiedot,Käytetyt lisäaineet,Havaitut muutokset,Polttoaineseuranta”][accordionitem]

BMW 5-srj E61 3,0TDI
Polttoaine: diesel
Vaihteisto: automaatti
Kilometrit: 308000
[/accordionitem]
[accordionitem]
X-1R Metallinhoitoaine
X1-R Disel+Booster -polttoaineenlisäaine
[/accordionitem]
[accordionitem]
Metallinhoitoaineen vaikutukset:
X-1R Metallinhoitoaine kaadettiin öljyn sekaan sellaisenaan. Havaittuina muutoksina yli 300 000 ajetun moottorin käyntiääni hiljeni selvästi, vaikkakaan ei mikään erityisen kova ollut ennestäänkään. Lisäksi perstuntumalla tehoja tuntuisi olevan enemmän, mutta faktaa tästä ei ole lyödä pöytään.

Kylmäkäynnistyksen mahdollisista eduista joudutaan odottelemaan tietoa talvaan asti.

Diesel+Boosterin vaikutukset
Diesel+Boosteria kaadettiin 0,3% 70L polttoainetilavuudesta ensimmäisellä kerralla ja ensimmäisellä tankillisella en kyllä juurikaan eroa huomannut. Toisella tankkauksella ja siitä eteenpäin on kaadettu 0,1%. Tuotteelle luvataan valmistajan mukaan n. 5%* polttoainetaloudellisuuden parannus mikä henkilökohtaisella kulutusseurannalla on kyllä toteutunut. Parempaa faktaa aiheesta kuitenkin saadaan vasta noin vuoden säännöllisellä käytöllä, eli päivitellään tätä osiota vaikka vuoden vaihteessa ja kesällä 2016 uudelleen.

*Pitää kuitenkin huomioida, että tuo n. 5% parannus polttoainetaloudellisuudessa esimerkiksi minun tapauksessa on n. 0,3L /100km ja ajoreitistä riippumatta tuollaiseen toleranssiin on mahdollista päästä myös ilman lisäaineita.

Keskiarvo  kahden vuoden tankkauksista on ylhäällä ja katsotaan vuosi eteen päin, että onko keskiarvo laskenut edelliseen verrattuna.

[/accordionitem]
[accordionitem]

Parempaa faktaa polttoainetalaudellisuuden parantumisesta tosiaan saadaan vasta noin vuoden säännöllisellä käytöllä, eli päivitellään tätä osiota vaikka vuoden vaihteessa ja kesällä 2016 uudelleen.

Tähän asti kuitenkin tankkaukset ovat menneet käytön aloituksen jälkeen karvan yli keskiarvon (katkoviivalla merkitty) mutta hieman pidemmällä käytöllä ollaan nyt päästy alle keskiarvon. Erot kuitenkin on todella vähäisiä eli jokainen voi miettiä, että onko suurta polttoainetaloudellisuutta tavoittelevalle tästä tuotteesta siihen tarkoitukseen hyötyä. Itse ajattelin jatkaa tuotteen käyttyöä vähintään vuoden vaiteeseen asti. Otetaan myös huomioon, että 0,5L pullo kestää aivan törkeän kauan 65L tankkauksilla, eli hintaa ei pullolle tule juurikaan per tankkaus.
x1rdiesel1

 

x1rdiesel2

Kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi.

[/accordionitem][/cq_vc_accordion][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”673″ img_size=”medium” alignment=”right”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_custom_heading text=”Volvo FH12 ja Opel Vivaro” font_container=”tag:h2|text_align:center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][cq_vc_accordion contentcolor=”#ffffff” accordiontitle=”Tiedot,Käytetyt lisäaineet,Havaitut muutokset”][accordionitem]

Volvo FH12 2004
Polttoaine: Diesel
Vaihteisto: manuaali
Mittarilukema: yli 1 000 000km

[/accordionitem]
[accordionitem]
X-1R Metallinhoitoaine
[/accordionitem]
[accordionitem]

Kaikki ajot ovat hieman erilaisia riippuen reiteistä ja kuormista, mutta Dynafleet tiedonkeruujärjestelmän mukaan on saavutettu pelkästään moottoriöljyn sekaan laitettavalla metallinhoitoaineella noin 10% polttoainesäästö.
Parhaimman hyödyn saisi jos lisäisi tuotetta myös vaihdelaatikkoon ja perään minimoiden voimansiirtoon hukkuvan energian.
[/accordionitem][/cq_vc_accordion][/vc_column][vc_column width=”1/2″][cq_vc_accordion contentcolor=”#ffffff” accordiontitle=”Tiedot,Käytetyt lisäaineet,Havaitut muutokset”][accordionitem]
Opel Vivaro
Mittarilukema: xxxxxx
Vaihteisto: manuaali
Polttoaine: diesel
[/accordionitem]
[accordionitem]
X-1R Metallinhoitoaine
X-1R Diesel+Booster
[/accordionitem]
[accordionitem]
Metallinhoitoaineen vaikutukset:
– Käyntiääni hiljentynyt huomattavasti
(Tulossa lisää pian)

Diesel+Boosterin vaikutukset
– Polttoainetaloudellisuuden huomattava parantuminen
(Tulossa lisää pian)
[/accordionitem][/cq_vc_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Huomioitavaa tuotteista:
– Ne jotka tässä vaiheessa ovat huolissaan moottoripyörien kytkimen kitkapintojen puolesta, niin tämä aine ei millään lailla vaikuta kytkimen toimintaan, koska se ei tartu kytkimen kitkapintoihin, vain ainoastaan moottorin metalliosiin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Tutustu X1-R tuotteisiin verkkokaupassamme.” font_container=”tag:h2|font_size:20|text_align:center|color:%23eeee22″ css=”.vc_custom_1437463222470{padding-bottom: -10px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1553688822839{margin-top: -20px !important;}”]

Siirry verkkokauppaamme

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]