Uusin Koneurakointi nro 6 4/2014 testasi led-työvaloja ja vertailukohteena käytettiin valmistamaamme Silver Lights LEO Xenon-työvaloa. Jutussa oli muutamia mielenkiintoisia epäkohtia / puutteita, mitkä pistivät meidän silmäämme.

Suora lainaus koneurakointilehdestä:
”Osramin Xenon-tekniikkaan luottavaa Silver Lightsin valoa oli tarjolla kolmea eri lajia:
Spotti sekä leveä valokeila 4250 ja 5000 kelvinin värilämmöllä ja erittäin leveä keila 4250 kelvinin lämmöllä lähentelevät päivänvaloa ollen siis valkoisia. Kaikki valot tarjosivat 33 luxia 20 metrin tienoille pituudessa ja leveydessä ylitettiin puolen kymmentä metriä molemmin puolin keskilinjaa. Valokuvio ei lopulta ollut kovin erilainen kolmen metrin korkeudelta mitattuna, leveän valon jäädessä muista erilleen keilan pituuden kustannuksella. Valoteholtaan xenonit sijoittui kärkikahinoihin, sillä vain muutama tehokkaimmista ledeistä päihitti ne keilan pituudessa. Xenoneille ei tehty lumen-vertailumittauksia.”

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no”]
Testissä olivat seuraavat led-valaisimet:
-ABL 500 LED 1200
-ABL 500 LED 2000
-ABL 500 LED 3000
-ABL MY LED 2700
-ABL 2500 LED 5000
-Zaurac 4-30 (kolmella valokuviolla)
-Bullboy 40W LED
-Nordic N25
-Nordic N44
-Nordic N220
-Hella Power Beam
-Hella Power Beam 5000
*Vertailukohteena Silver Lights LEO Xenon-työvalo
[/fusion_builder_column]

[fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes”]Screen Shot 2014-08-13 at 11.16.10[/fusion_builder_column]

Ensinnäkin on selvästi huomattavissa testiin valituissa valaisimissa, että testi on suoritettu ABLn tehtaalla. ABLn valaisimia on testissä suhteellisen paljon, mikä on taas toisaalta ymmärrettävää, mutta harmillista. Lisäksi meitä kummastutti se, että Nordic Lightsin valaisimet ovat erittäin vanhaa mallia, eivätkä välttämättä täysin vertailukelpoisia muiden valaisimien kanssa.

Jäimme myös suuresti ihmettelemään, miksi xenonille ei tehty lumene- ja valokuviomittausta, koska se oli vertailukohtana led-valaisimille ja näin oleelliset asiat jäivät mittaamatta.
Korjattuun lehtijuttuun on lisätty valokuviomittaus, mutta ei lumenemittausta.

Lisäksi testissä jäi mainitsematta, että led-valaisimet, jotka ohittivat valotehossa xenon-työvalon ovat hintaluokassaan huomattavasti kalliimpia ja virrankulutus reilusti yli 35W. Esimerkiksi Hellan Power Beam 5000 hörppää 70W ja maksaa myös yli tuplat vertailuvaloon nähden.

Lisäksi haluamme myös peräänkuuluttaa sitä, että xenon-työvalot ovat korjattavissa lähes jokaista komponenttia myöden. Luonnollisesti omaan työvaloomme on saatavilla jokainen osa erikseen varaosana.

Oma näkemyksemme on edelleen se, että vaativassa ammattikäytössä laadukkalla Osramin tekniikalla valmistettu xenon valaisin on ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan järkevämpi hankinta kuin led-työvalo.

Vaikka tässä artikkelissa olemme kovasti liputtaneet xenonin puolesta, niin se ei tarkoita, että se olisi oikea valinta jokaiseen käyttökohteeseen. Pienikokoiset ja tehokkaat led-työvalot ovat erittäin omialtaisia pienistä keskisuuriin käyttökohteisiin ja koneisiin.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, kuka tekee seuraavan testin.

Silver Lights LEO xenon-työvalosta on tulossa myös syksyllä päivitetty LED-versio, joka jatkaa xenonin perinteitä.

*Koneurakointi on tehnyt 13.8.2014 korjauksen lehtijuttuun ja se on luettavissa
Koneurakoinnin sivulta ja
TÄSTÄ LINKISTÄ.[/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]